2016. december 5., hétfő

hug day, thanksgiving, xmas has startedd

November 15-e volt az International hug an exchange student day, amit ahogy meghallottam, rögtön tudtam, hogy ez bizony az én napom lesz. Anaraval,Pore-ral és Chigiz-szel csináltunk is posztereket. Természetesen megérte,mert rengeteg ölelést kaptam. Igazából a 108 emberből a felét nem ismertem, de sebaj.







Majd elmentünk megünnepelni Pore szülinapját😊








Eljött végre az őszi szünet, ami ugye itt később van a hálaadás miatt. A fogadó családommal Denverbe (Colorado) készültünk, mivel a fiuk Aaron és a felesége Michelle ott élnek. Kedd délben indultunk, majd kb 10 perc után rájöttem, hogy az 1600km Denverig elég messze van. Ahogy haladtunk észak fele tényleg azt a Texast lehetett látni, ami a filmekben van. Szóval amikor két órája bámulod a 'sivatagot', és sehol egy város, és ennyi idő alatt már lazán 3x átkocsikáztad volna Magyarországot, akkor kezdesz rájönni, hogy Texas nagy. Nagyon nagy.
Ahogy átértünk New-Mexicoba igazból semmi nem változott. Megálltunk túrázni egy vulkánnál, ahonnan elképesztő kilátás volt. Nem utolsó sorban, pedig rettentő hideg..














Csütörtök este értünk Denverbe. Colorado nagyon szép. Mindenhol hegyek és hó. Hó!!! Annyira jó volt végre havat látni.
Ahogy beléptünk a házba 3 kutya a nyakunkba ugrott, amit én nem dìjjaztam annyira. 

Utána a Asia-val, a fogadó tesómmal lestoppoltuk a Wii-t. Rá kellett jönnöm,hogy a Super Mario nem az én játékom, mert 4/4-ből 12. lettem. Igen, jól gondoljátok. 12 versenyző volt a játékban. Ahogy visszaértünk a szobánkba, az ágyunkon 3 kutya fekütt. A két kicsivel még nem is lenne gond, de kedves túlméretezett boxerünk úgy döntött, hogy velem szeretne aludni, és a 60 kilójával nem számolva kiskutyànak képzelte magát és rámugrott. Ez volt az a pont, mikor kiraktuk őket a szobából. Egyébként nagyon bújósak voltak, de nem tudom én menyire szeretnék ezek után kutyát tartani a lakásban. Volt egy-két kalandom a samponnal is, mikor is elfelejtették közölni, hogy a kutya sampon ugyan ott van tárolva,mint a rendes. Ki más lenne lusta elolvasni a samponos flakont... legalább a bolháktól nem kell félnem egy darabig.
Csütörtökön már reggel izgatottan keltem a rengeteg kaja gondolatától, ami rám várt. Egész délelőtt főzőcskéztünk,meg beszélgettünk. A pulykàval természetesen sikerült képet csinálnunk, majd kezdődhetett az evészet. Nem szeretném kifejteni, hogy érzetem magam utána, de megint csak egy sarokban tudtam volna összekuporodni, hogy buta buta fruzsi, miért kellett ennyit enned. A délután további részében társasjátékoztunk, majd az esti kutyasétáltatás után közös horror filmezés volt.





Ez lenne az én ágyam



Pénteken újra kocsiba ültünk,hogy túràzni menjünk a Rocky mountin nemzeti parkba, ami újabb 1,5 órát jelentett. Az ùt gyorsan eltelt, majd mikor kiszálltunk a kocsiból 5 réteg ruhában + kabàtban, rá kellett jöjjek, hogy még minding iszonyúan hideg van. Ez nem Texas.
Nagyon nagyon szép volt a park, a végső cél egy tó volt, amiért 4 mérföldet kellett sétálnunk, de megérte. Az egész be volt fagyva. Kitalálhatjátok, ki volt az első, aki azzal a lendülettel rárohant, majd a közepén ràjött, hogy ez nem biztos, hogy a legjobb ötlet volt, amit valaha tett, főleg mikor apró hajszálrepedések kezdtek szaladni minden irányba alattam.
Hazafele a kocsiban nagyjából mindenki kidőlt, én meg felfedeztem a Duolingo nevű játékot a telefonomon. Na már most, ez annyi, hogy akármilyen nyelvet tanulhatsz vele. Miután rájöttem, hogy a portugál és a vietnámi nem lesz az én nyelvem, gondoltam kipróbálom a  magyar nyelv opciót. Amikor Aaron rájött, hogy éppen "magyarul tanulok", olyan arcot vàgott, amit komolyan sosem fogok elfelejteni.
A játék még rátett egy lapáttál, mikor is a próbakör után kijelentette,hogy 70% folyékony magyart beszélek. Miután ez kellőképpen lerombolta az önbizalmam, thai kajával vigasztalhattam magam egy étteremben.










Másnap útnak indultunk, mert az 1600 km, akárhogy is nézzük, elég sok. Megálltunk Colorado Springben, az úgynevezett "Garden of Gods" nemzeti parkban sétálni. Képekkel tudok csak mesélni, milyen elképesztő volt..
Ahogy már sétáltunk vissza a kocsihoz, kicsit külön válltam, amíg a többiek vártak, mert volt egy rész ahol bentebb lehetett menni a sziklákhoz és rengeteg ember volt. Ahogy sétáltam, hallottam, hogy valaki Hunort szólongat. Áá, mondom tuti csak halucinálok, meg hiányzik a lökött öcsém. Azért diszkrétan 20 centire a család mellé álltam, hogy megbizonyosodjak tényleg magyarul beszélnek e. A válasz igen, magyarok voltak. De kb 2 percig meg sem tudtam szólalni, csak értetlenül néztem rájuk, majd miután észrevették, hogy egy vadidegen van a családi körükben, aki némán àll, és nagyon meg akar szólalni, de csak a dzsekijére mutogat, (amin egy magyar zàszló volt, nem értem ez hogy nem elég egyértelmű!!) ők is elkezdtek értetlenül bámulni ràm. Majd nagy nehezen kinyögtem, hogy "haha akkor magyarországról jöttetek,ugye?".
A pillanat, amikor ùgy érzed, hogy szó szerint mindent elfelejtettél a sajàt nyelveden, amit az utólsó 15 évben folyamatosan tanultál.






A hazaút valahogy hosszabbnak tűnt, de tényleg nagyon köszönöm a fogadó csalàdomnak, hogy eljutahattam ezekre a helyekre!! And also thank u for making my first thanksgiving perfect!

Másnap persze suli volt, és meg kell mondjam (a felkelés kivételével ) nagyon vártam. Imádom minden egyes pillanatát. Délutánonként már gyakorolunk a track szezonra. Egyik nap gátat futottam, ennek következtében olyan izomlázam volt a hét hátralévő részében, hogy mindenki azt kérdezgette, miért járok furán. Erre még rátett a csütörtöki guggolós nap, tehát pénteken már ülni sem tudtam.
O
Szombaton elkezdett zuhogni az eső (és 3 napja esik), tehát nem igazán tudtunk semmit csinálni, így Carol és Glen elvitt Katy-t és engem Woodlandsbe vásárolni. Az 5 óra folyamatos járkálás komolyan fárasztóbb volt, mint bármi más.
A Bath&Body works lett az új kedvenc boltom. Egyszerűen ahh a rengeteg féle testápoló, meg parfüm. Azóta is karácsony illatom van.








A karàcsony pedig elkezdődött, szóval tegnap fel is àllítottuk a fànkat❤