2017. január 20., péntek

Xmas is here

9Szóval mindig megfogadom, hogy rátérek a napi bejegyzésekre, aztàn valaki 2 (3 vagy 4 khm..) hét múlva emlékeztet, hogy jó lenne ha írnám a bejegyzést.
Visszatérve, határozottan beköszöntött a december. Ezt abból is látja az ember, hogy a legcukibb (egyesek szerint legrondább...igaz Martin?👅)
 zoknikban járnak az emberek. 

Szinte minden ház telipakolva karácsonyi làmpákkal, és hatalmas tolongàs a boltokban.
És komolyan kezd hideg lenni. Mondjuk az egyik nap fagy reggel, a következő nap pedig újra 25 fok van. Erre jön mindenki, hogy én nem fázhatok, mert én   Európából származom,és ott amúgy is hidegebb van, meg minden,szóval maradjak csendben. Persze, hogyne.. meg jegesmedvével járunk suliba.



 Anara egyik hétvégén nálunk aludt (így muszáj voltam kitakarìtanom a szobám), a horror film természetesen nem maradhatott el, majd lefekvéskor folyamatosan az ablakot bámultuk, mikor suhan el egy árny. Ohh, hogy miért csinálom én ezt magammal mindig.
Másnap reggel Willisbe mentünk a fogadó családommal és Anaraval egy úgynevezett 'food bank'-ba. Ez annyit tesz, hogy minden féle élelmiszer fel van sorakoztatva, és az a kocsik mennek körbe, nekünk meg be kellett rakni a csomagtartóba a ránk kiosztott élelmiszert, ami a mi esetünkban paprikát jelent. A kocsik meg vitték a rászorulóknak.
Komolyan nagyon hideg volt.





Ebéd előtt Carol és Glen felvett engem és Anarat, hogy elmenjünk Houstonba a Galeriaba, ami egy hatalmas bevásàrló központ jégpályával.😍 (amit természetesen Fruzsi nem használhat, mert kicsavarta a bokáját, de ez részletkérdés)
500 ruha felpróbálása után a Cheescake factoryban vacsoráztunk, majd jött az este legjobb része; elmentünk megnézni a karácsonyi fényeket.😍😍😍😍 képekkel mesélnék inkább.. mert ezt
 tényleg nem lehet szavakkal leìrni.
















Másnap Anaraéknál volt egy 'xmas socks exchange' party. Ahol megismertem még több cserediákot, akik màsik programmal jöttek. Meg néhányan a sulinkból is voltak ott akiket ismertem. Rengeteg kaja, foci (amit természetesen a bokám miatt nem kellett volna). Na meg a "white elephant game".  Ami annyi,hogy ugye mindenkinek van a hozott karàcsonyi zoknija teli csokival meg apróságokkal. Majd sorszám húzás. Az első kimegy, választ egyet, majd a màsodik ember már dönthet,hogy 'ellopja' az első csomagját,vagy választ egy újat. Ez így megy a végéig. Természetesen megszereztem a legcukibb zoknit, amit sikeresen meg is tartottam a jàték (majdnem) végéig,mikor is jött Chriss (aki csak azért is, mert tudta hogy nekem kell) ellopta. Na ezt követte egy 20 perces verekedés és könyörgés, hogy de nekem az a zokni kell. Végül elcseréltük.
Mellesleg Anara szülinapja volt, akinek innen is nagyon sok boldog szülinapot kívánok😍.





A torta sütési akciòm előtte nem egészesn úgy sikerült, ahogy terveztem, mert konkrétan lett egy kráter a tortám közepében,majd 10 perccel az indulás előtt azon gondolkoztam,hogy most akkor mi legyen. De mikre nem képes a frosting😏😏.


Egyik kedden volt a rotary karácsonyi party, ahova ki kellett volna öltözni, de a a magassarkúval nem igazàn vagyunk jóban, szóval sportcipőt kellett viselnem, ami nem volt a legszebb összeállìtás.



Egyik pénteken Oliviával kosármeccsre mentünk a suliba, aztàn otthon megalkottuk a világ legrondább mézeskalàcs házát,majd az ikrek szülinapjàra tortátt sütöttünk. Aztán elgondolkoztunk azon, hogy miért van az, hogy bármit csinálunk együtt, az ronda lesz...majd estig beszélgettünk meg filmeket néztünk.❤ ezek az egyik legjobb esték.



FINALS!!! Ez az egyetlen amit nem vàrtam. Mikor kezd a jó diák tanulni a szemeszer vizsgàkra, ha nem 2 nappa előtte...
Finals annyit tesz, hogy minden tantárgyadból, amit felvettél a félevre vizsgàt kell tenned. Egy feleletválasztós teszt, szóval nem a legnehezebb, de emlékezned kell az összes dologra amit az előző félévben tanultàl. Hahahhaha. Nem akarok elkeserìteni senkit, de èn arra sem emlékszem mit ettem reggelire.
Az angolt tudtam kiváltani, mert 80% felett voltam és nem volt több hiányzàsom.
Aztàn jött a probléma. A vizsgák hétfőn, kedden, szerdàn voltak,nekünk azonban indult a gépünk kedd reggel D.C-be. Természetesen mindet előbb le tudtam tenni😏 (az majd kiderül milyen eredménnyel😂)
Biológiát spanyolra cserélem a 2. Félévben, ami elég jò lesz, mert a spanyolom a Hola-ig terjed.




Kedden indultunk Washingtonba. A napomat megalapozta, hogy a reptéren elvették a vadonatúj testápolómat. (ami egyébként kiderült, hogy bőrradír volt, már értem miért volt száraz a bőröm😂) De ez  részletkérdés.



Végre valahára vonatra(!!!) ültünk hogy bemenjünk a belvárosba. Városnézés,fotózkodas a fehér házzal,túra a Kapitoliumban ès a vásárlas után, egyik nap elmentünk a Ford színházba (ahol Lincoln-t lelőtték) megnézni a Christmas Carol-t. Annyira jó volt!!!😍

A karácsonyozást kicsit csúsztattuk, mert Adam (az unokájuk) beteg lett ès kórházba került. Napokon keresztül kártyaztunk, főztünk,szóval azért nem unatkoztunk.  Az én szobàm pedig olyan volt, hogy az egész szoba fala volt a képernyő. Fifával és Netflixel elvoltam egy jó darabig (mondjuk úgy hajnali 3-ig😝). 27-én karácsonyoztunk, és komolyan..annyi mindent kaptam.. Ennyire jó azért tenyleg nem voltam...Majd együtt megfőztük a karacsonyi menüt... És nagy nehezen ismételten megkóstoltam a "sweet potato"-t megint, aminel szerintem undorítóbb ètel nincs....
Este Erica, az unokájuk rúdfitnesz (csak azért sem írom hogy rúdtánc, mert mindenki fèlreertenè.....) gyakorlatokat tanított nekem és Damianne-nek. Ezzel elvoltunk, másnap pedig nem volt bőröm, meg olyan izomlazam volt, hogy nem tudtam felemelni a kezem, ami nem ártott volna mert reggel 5-kor indultunk a reptérre. Vissza Texasba.... Ahol a laza 30 fok fogadott minket karácsonykor... Ugye csak viccelsz,Texas?😂




















Ahogy hazaértem, kezdhettem is pakolni, mert másnap volt a fogadó család csere.. Egy picit izgultam, mert annyira szerettem az előző csaladot...és komolyan hianyoznak. Na màr most... Miután 2 bőröndöt telipakoltam ruhákkal, és még mindig volt, rá kellett jönnöm, hogy elegendő ruhám van az egész állam számara..Este még karácsonyoztunk velük is,majd reggel jött a búcsúzkodás.. Nagyon nagy köszönettel tartozom nekik, hogy négy hónapig a családjukhoz tartozhattam, és nagyon fognak hiányozni..